You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Сара Коваческа

Јас сум човек чија пасија е поттикнување и реализација на позитивни промени во заедницата преку личната афирмација во истата.

Професионален опис


Организацијата, дизајнирањето, менаџментот и евалуацијата на настани/ активности се врвни вештини кои ги поседувам, вклучувајќи ги и лидерството и критичкото размислување.

Вештини


Категорија : Дизајн, Програмирање, Човечки ресурси

100

Дигитални вештини: Графички дизајн,

100

Лични карактеристики: Комуникативен, Креативен, Критички размислувам, Соработувам во тим, Аналитички размислувам,

100

Мајчин јазик: Македонски

100

Други јазици: Англиски,

100

Возачка дозвола: Не

100

Образование и едукација

Формално образование


СОУ Св. Климент Охридски
средно

Гимназиско образование

Учество на обуки и тренинзи


2019
Општинска организација на Црвен Крст Охрид
Курс по прва помош

Стекнати вештини за напредна прва помош и основно одржување во живот согласно стандардите и препораките на ERC- European Resuscitation Council и АНА- American Heart Association.

2019
Општинска организација на Црвен Крст Охрид
Млади лидери создаваат иднина

Стекнати ред вештини како работа во тим, менаџирање на време и активности, критичко размислување, комуникација и слично со цел надоградување на лидерските капацитети

2021
Младински образовен Форум
Програма за Младински активизам

Програма во која се стекнав со бројни знаења и различни начини за реализација на активизмот, т.е. активизам преку уметност- АРТивизам.

Стекнати сертификати


2019
Пик Продукција
Учество во Патувачкиот филмски фестивал- Омнибус
2019
Еразмус плус
Учество на Еразмус плус проект ЕCHOSET
2021
НАТО EADRCC
Учество во вежбата North Macedonia 2021

Работно искуство


09.01.2018 - во тек
МКОЦ Соната
Кореограф

Ангажирана како ментор и кореограф на 5 танцови групи од неколку различни видови танц.

Портфолио


Препораки


Испрати лична порака до кандидатот

 
 

Внеси оцена и препорака