You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

За компанијата

Микросам е светски-признат лидер во производство на Роботски и ЦНЦ машини за композитни производи (carbon fiber, glass fiber, etc.). Во 30-години Микросам има инсталирано над 290 производни линии во повеќе од 43 земји во светот, како Германија, САД, Русија, Јапонија, Кина, Индија, Израел и Кореа. Глобалните клиенти се водечки во авионска, вселенска, автомобилска, одбранбена и други индустрии, како и врвни истражувачки центри за модерни композити. Заедно со Институтот за Современи Композити и Роботика имаме напредна лабораторија и правиме заеднички развој со бројни компании кои се лидери во примена на композити во светот. Дознајте повеќе на www.mikrosam.com

Опис на работната позиција

МИКРОСАМ ДОО Прилеп има потреба од Машински инженер - конструктор
Нудиме одлични услови за работа во креативна работна средина, Амбициозен и професионален тим со големо искуство во врвни технички решенија, континуирана обука и можност за напредување од личен и од технички аспект, учество на меѓународни проекти со купувачи од целиот свет, организиран превоз и храна
Отворената позиција е за во нашите канцеларии во Прилеп и во Скопје. Испратете кратка биографија (CV) и мотивационо писмо на маил prijava@mail.mikrosam.com

Работни обврски
- Развој и конструирање на специјални CNC машини за купувачи од целиот свет
- Пресметки на погонски и преносни елементи, FEA анализа, статички и динамички анализи и пресметки
- Планирање и следење на производствените процеси
- Изработка на техничка документација, технички цртежи и 3Д модели
- Контактирање и посета на добавувачи и купувачи надвор од Македонија
Потребни квалификации
- Завршен Машински факултет или при крај со студии
- Задолжително познавање на англиски јазик (германски и руски јазик се предност)
Тип на работа
Полно работно време
Категорија на работа
Друго
Друго
Друго
Вештини и знаење

Поврзани огласи

до 30 декември
Виница
Полно работно време
Повеќе
до 30 декември
Виница
Полно работно време
Повеќе
до 02 декември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 02 октомври
Скопје
Скратено работно време
Повеќе
до 31 август
Тетово
Полно работно време
Повеќе
до 31 август
Гевгелија
Полно работно време
Повеќе
до 15 август
Прилеп
Полно работно време
Повеќе
до 14 август
Скопје
Полно работно време
Повеќе