You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

За компанијата

Некстсенс е македонска ИТ компанија, лидер во областа на дигитална трансформација. Работиме во повеќе индустрии и ги поддржуваме компаниите и институциите на што поедноставен начин, користејќи ги нашите решенија, да бидат во тек со дигитализацијата и да им понудат најдобри услуги на своите клиенти.

Да работиш во Некстсенс значи да си амбициозен, талентиран, да имаш желба за успех и секогаш да се стремиш кон остварување на твоите кариерни цели.

На вработените им нудиме можност за личен развој преку поттикнување на иновација, учење на нови работи, но и неформално образование и сертифицирање во областа која им е од интерес.

Мотивираме, така што нудиме различни бенефиции со кои се грижиме вработените да имаат добро здравје, но и баланс помеѓу работата, домот и пријателите. Поттикнуваме активен и здрав живот.

Се дружиме и веруваме дека секој од нас е уникатен и на различен начин може да придонесе за личен развој, развој на компанијата и конечно подобро општество.

Опис на работната позиција

As a Business Analyst, you will conduct research and analysis to come up with solutions to business problems, provide technical solutions to those problems with the use of technology, and help introduce IT systems to businesses and their clients. You will align information technology systems with business operations by analyzing and developing innovative integrated software solutions. You will identify problems within a business, through using data modeling techniques

Работни обврски
Defining system requirements
Managing system requirements (clear, unambiguous, simple and complete) and modeling them in appropriate BPMN / UML notation
Research of similar solutions, previous systems, and / or analysis of defined business processes, and research of additional documentation
Coordination and transfer of knowledge of the system functionalities to the Software Development and QA teams
Validation of the developed functionalities of the systems with the client and with the software development and QA teams
Development of a technical offer as part of pre-sales activities
Потребни квалификации
Knowledge of Unified Modeling Language (UML) and / or BPMN
Excellent knowledge of Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, Visio, Outlook)
Excellent knowledge of English Language
Knowledge of the process and methodologies for software development
Database Knowledge (SQL)
Knowledge of web-based technologies, web services and integration APIs
Тип на работа
Полно работно време
Категорија на работа
Програмирање
Вештини и знаење

Поврзани огласи

до 30 декември
Виница
Полно работно време
Повеќе
до 30 декември
Виница
Полно работно време
Повеќе
до 31 август
Гевгелија
Полно работно време
Повеќе