You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

За компанијата

ДДКом е основана на 13-ти април 2006 од тим на ИТ професионалци со преку 10 години искуство во ИТ бизнисот. Нашата главна дејност е продажба на хардвер преку ефикасно организирана мрежа од дистрибутери, мали и големи компании и крајни потрошувачи. Во соработка со речиси сите увозници и дистрибутери на ИТ опрема, на нашите потрошувачи секогаш им нудиме најголем избор на прозиводи по најдобри цени

Опис на работната позиција

Поради зголемување на обемот на работа, имаме потреба од сервисер со полно работно време Одговорности и обврски: - Сервисирање и одржување на преносни компјутери, десктоп и таблет компјутери; - Сервисирање и одржување на хардверските делови на ниво на електроника (матични плочи, напојувања, монитори); - Сервисирање и одржување на канцелариска и мрежна опрема (печатари, копири, сервери); - Дијагностицирање и остранување на дефекти; - Асемблирање и инсталација на нови компјутерски конфигурации со напреден кабелски менаџмент; - Следење работни налози и попис на сервисен магацин; - Инсталација на оперативни системи (Windows,Linux,IOS,Android), антивирусни програми и нивно сетирање; - Техничка подршка на корисници, како и комуникација со клиентите и нивно информирање за уредите кои ги имаат оставено на сервис;

Работни обврски
Сервисирање и одржување на преносни компјутери, десктоп и таблет компјутери;
- Сервисирање и одржување на хардверските делови на ниво на електроника (матични плочи, напојувања, монитори);
- Сервисирање и одржување на канцелариска и мрежна опрема (печатари, копири, сервери);
- Дијагностицирање и остранување на дефекти;
- Асемблирање и инсталација на нови компјутерски конфигурации со напреден кабелски менаџмент;
- Следење работни налози и попис на сервисен магацин;
- Инсталација на оперативни системи (Windows,Linux,IOS,Android), антивирусни програми и нивно сетирање;
- Техничка подршка на корисници, како и комуникација со клиентите и нивно информирање за уредите кои ги имаат оставено на сервис;
Потребни квалификации
Потребни квалификации:
- Предходно искуство во сервисирање компјутери и ИТ опрема, инсталација на оперативни системи.
- Завршено ССС образование;
- Основно познавање на англиски јазик;
- Возачка дозвола Б категорија се смета за предност;
- Предходно искуство со сервисирање на бренд компјутери (HP, DELL, LENOVO) се смета за предност
Тип на работа
Полно работно време
Плата
денари месечно
Категорија на работа
Друго
Друго
Друго
Вештини и знаење
Техничка поддршка

Поврзани огласи

до 31 декември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 31 декември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 31 декември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 31 декември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 23 декември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 15 декември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 10 декември
Скопје
Полно работно време
Повеќе