You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

За компанијата

ULTRA Computing is the pillar of the Macedonian ICT industry. With more than 34 years experience on the market, ULTRA Computing is one of the leading companies whose portfolio includes system integration, design, development and implementation of complex information systems as well as provision of services from all levels of IT projects lifecycle.

Опис на работната позиција

Ултра и по 34 години постоење го проширува својот тим! Отворена е нова позиција за Системски Инженер/ System Engineer! Бараме нови искусни, мотивирани и динамични колеги кои имаат желба за иновации и континуирано надоградување!Прати ни го твоето CV на konkurs@ultra.com.mk и стани дел од нашиот тим!

Работни обврски
Потребни квалификации
Основни технички вештини
Одлично познавање на Linux сервери: инсталација, одржување и мониторинг;
Конфигурација, управување и мониторинг на LAN и безжични мрежи, рутери и свичеви;
Основно познавање на виртуелни приватни мрежи - VPN (IPSec, OpenVPN, PPTP protocols).
Искуство со VMware или Hyper-V виртуелизација;
Солидно познавање на сите компоненти од ИТ инфраструктурата: мрежи, storage и сервери.
Искуство со дизајн и имплементација на високо достапни системи;
Искуство со дизајн и имплементација на решенија за business continuity и disaster recovery;
Познавање на backup и archive софтвери и решенија.
Дополнителни технички вештини кои ќе се сметаат за предност
Искуство со storage сервери и системи;
Искуство со SAN мрежи;
Автоматизација со скрипти: bash, PowerShell;
Квалификации и способности
Високо образование од областа на информатика/компјутерско инженерство или слична област;
Минимум 3 години работно искуство на позиција поврзана со ИТ ќе се смета за предност;
Поседување на ИТ сертификати (Cisco, VMware, Microsoft...) ќе се смета за предност;
Солидно познавање и комуникација на англиски јазиk;
Посветеност, одговорност, самодоверба, независност во работата;
Позитивен однос кон колегите во тимот;
Снаодливост и способност за брзо надминување на кориснички проблеми;
Самоиницијативност, желба за учење и проактивност во работата
Тип на работа
Полно работно време
Плата
денари месечно
Категорија на работа
Програмирање
Вештини и знаење

АПЛИЦИРАЈ

 
 

Поврзани огласи

до 13 ноември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 31 октомври
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 31 октомври
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 31 октомври
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 30 октомври
Скопје
Полно работно време
Повеќе