You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

За компанијата

Бидете дел од новата приказна во градот - микс од состојки со врвен квалитет, хармонична атмосфера и пријатен амбиент. Доколку сакате да бидете дел од неа, Ве очекуваме!

Опис на работната позиција

Заради потребите за финансискиот дел од работата, бараме финансиски асистент за нашата канцеларија!
Својата професионална биографија CV може да ја доставите на мејлот: casamexicana.mk@gmail.com

Работни обврски
-Водење на финансиски и административни работи
-Прием и архивирање на документи
-Вршење на плаќања
-Подготовка на финансиски извештаи согласно потребата на претпријатието
-Комуникација и координација со надворешното сметководство и подготовка на документи за нив
Потребни квалификации
-Завршен Економски Факултет на Универзитет Св. Кирил и Методиј Скопје
Смер финансиски менаџмент или сметководство и ревизија со просек 8,5
-Одлично познавање на Англиски Јазик
-Одлично познавање на WORD I EXCEL

Дополнителни квалификации/вештини/познавања:
-Високо развиени аналитички и орханизациски способности
-Посветеност, лојалност, проактивност, темелност и прецизност во работењето
-Желба за постојано учење и професионален напредок
-Способност за тимска, но и индивидуална работа
Тип на работа
Полно работно време
Категорија на работа
Право и сметководство
Вештини и знаење
Сметководство

АПЛИЦИРАЈ

 
 

Поврзани огласи

до 30 октомври
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 22 октомври
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 22 октомври
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 22 октомври
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 06 октомври
Скопје
Пракса
Повеќе
до 30 септември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 30 септември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 30 септември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 30 септември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 27 септември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 27 септември
Скопје
Полно работно време
Повеќе
до 26 септември
Скопје
Полно работно време
Повеќе