You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Филип Трајковски

Одлучен и емпатичен.

Професионален опис


Студент на кој никогаш не му е досадно, секојдневно учи нови работи и е спремен за секаков предизвик. Претставник на Американски Совети за Куманово и регионот, студент на факултет за Политички Науки-Меѓународни односи и дипломатија и волонтер во неколку граѓански и невладини организации како Порака Наша и ЦИД.

Вештини


Категорија : Човечки ресурси, Право и сметководство, Друго

100

Дигитални вештини: Составување договори , Регулатива за работни односи, Сметководство, Преведување, Лекторирање, Водење и ажурирање евиденции, Организација на настани, Истражувања, Грижа за корисници, Академско пишување, Техничка поддршка, Селекција на човечки ресурси, Развивање капацитети на човечки ресурси,

100

Лични карактеристики: Комуникативен, Креативен, Критички размислувам, Соработувам во тим,

100

Мајчин јазик: Македонски

100

Други јазици: Српски, Француски, Англиски,

100

Возачка дозвола: Да

100

Образование и едукација

Формално образование


2021
гимназија Гоце Делчев Куманово
средно

гимназиско образование

2021
University of American College Skopje
високо

факултет за Политички Науки-Меѓународни односи и дипломатија

2019
Genesee Valley Central School
средно

Secondary education

Учество на обуки и тренинзи


2020
American Councils for International Education
News Literacy Workshop

Запознавање со видови на медиуми, начини на кои вестите се шират и како тие лесно можат да се менуваат и користат за различни цели, како што се пропаганда, манипулација и дезинформирање. Препознавање на лажни вести и начини на проверка на автентичноста и точноста на вестите. Креирање на веб страна за проверка на веродостојноста на информации и вести.

Стекнати сертификати


Работно искуство


25.09.2019 - во тек
American Councils for International Education
City Representative

Претставник за Куманово и Североисточен регион на државата, организирање на проекти и активности низ цела Македонија како што се спортски хуманитарни турнири, едукативни настани на теми како што се ментално здравје, ден на лица со попреченост, што значи да си добар лидер и др.

Портфолио


Препораки


Испрати лична порака до кандидатот

 
 

Внеси оцена и препорака