You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Надица Банишка

Педагог со голема желба за промена на општеството

Професионален опис


Јас сум студентка по педагогија во последна година од моите студии. Очекувам до лето да бидам дипломиран педагог. Паралелно со студиите, уште од средно училиште сум многу активна во невладин сектор како волонтер и специјалист во областите сеопфатно сексуално образование, екологија, феминизам, човекови права.
Кога станува збор за работа јас сум многу посветен човек. Брзо работам, не сакам да имам обврски кои ми заостануваат и не се плашам да прашам доколку нешто не ми е јасно. Сакам да работам на проекти кои ми се во склоп со моите погледи за светот. Со пасија работам на проекти за кои верувам дека ќе направат позитивни промени во околината во која живеам. Длабоко верувам дека образованието е темел на општеството. Имам развиени вештини и искуство во говорење и предавање.

Вештини


Категорија : Човечки ресурси, Друго,

100

Дигитални вештини: Преведување, Водење и ажурирање евиденции, Организација на настани, Академско пишување, Техничка поддршка, Развивање капацитети на човечки ресурси,

100

Лични карактеристики: Комуникативен, Креативен, Критички размислувам, Соработувам во тим, Аналитички размислувам,

100

Мајчин јазик: Македонски

100

Други јазици: Англиски, Италијански,

100

Возачка дозвола: Не

100

Образование и едукација

Формално образование


Универзитет Св. Кирил и Методиј - Филозофски факултет
високо

Педагогија

2021
Универзитетот во Марибор, Педагошки факултет
високо

Педагогија

Учество на обуки и тренинзи


2021
RYCO и Мировен корпус
Планирање и менаџмент на младински проекти

2019
Center for Balkan Cooperation LOJA
Ненасилно разрешување на конфликти

2019
Brainster
Обука за организација на настани

2019
Brainster
Обука за комуникациски вештини и јавно говорење

Стекнати сертификати


Работно искуство


27.10.2020 - 31.12.2020
Aсоцијација за здравствена едукација и истражување
Практикант

01.09.2020 - во тек
Aсоцијација за здравствена едукација и истражување
Јуниор едукатор за врснички едукации на тема ССО

01.11.2020 - 30.06.2021
Еквалис
Координаторка на проект

11.05.2021 - 24.12.2021
Еквалис и Forum Civil Peace Service
Модераторка на состаноци

Портфолио


Препораки


Испрати лична порака до кандидатот

 
 

Внеси оцена и препорака