You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Sofija Simjanovska

Креативна душа што се изразува себеси преку цртање и сликање на платно, илустрации, и анимација. Обожавател на уметничко лизгање и спортист. Студент на ФИНКИ.

Професионален опис


Најмногу развиени вештини во цртање, пред се во традиционалната уметност со дизајнирање на маски, цртање портрети и сликање на платно, со фокус на реализам и хиперреализам и фантазија. Голем дел од времето го посветувам сега и на дигиталната уметност, креирање на илустрации и стрипови, а воедно и 2D анимација. Програми што најмногу ги користам се Clip Studio Paint и Photoshop, а имам и малку работено со 3D софтверите како Maya и Blender.
Најмногу ме интересираат полиња каде што можам да се изразам креативно и да ги покажам моите способности, а тоа е да можам да креирам илустрации, анимации и графички новели.

Вештини


Категорија : Дизајн,

100

Дигитални вештини: Илустрација, Стрипови, Графички новели, Графички дизајн, Веб-дизајн, Анимација,

100

Лични карактеристики: Комуникативен, Креативен, Критички размислувам, Соработувам во тим, Аналитички размислувам,

100

Мајчин јазик: Македонски

100

Други јазици:

100

Возачка дозвола: Не

100

Образование и едукација

Формално образование


Учество на обуки и тренинзи


Стекнати сертификати


Работно искуство


Портфолио


Препораки


Испрати лична порака до кандидатот

 
 

Внеси оцена и препорака