You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Леон Шумански

Неуморен, неначитан, ненамуабетен... неоставајќи цели неостварени, работа недозавршена, муабет недонаправен, тоа сум јас, Леон.

Професионален опис


Леон Шумански, 18-годишен креативен ентузијаст, основач на компанијата ROUZ VISUAL ARTS, предавач во Младинскиот образовен форум, способен муабетчија / комуникативен.
Со првото работно искуство се стекнав на 16-годишна возраст, на freelance платформата Upwork каде што работев се до карантинот. Во професионалниот живот графички дизајнер, моето најпоследно и најголемо искуство е редизајнот на логото на мојата гимназија, исто така како активен водач на медиа тимот во организацијата ОрцеTalks. Kако филммејкер последно достигнување ми е титулата за Најдобра монтажа на филмскиот натпревар на Lead невладината организација, како фотограф сум неуморен шетач низ Скопје, а во приватниот живот сум активен, расположен, ведар и секогаш спремен за дискусија.
Се надевам на наша соработка во најблиска иднина! :)

Вештини


Категорија : Дизајн, Видео продукција, Друго

100

Дигитални вештини: Фотографија, Монтажа на фотографија, Графички дизајн, Снимање видео, Видео монтажа, Видео продукција, Adobe Il/Ps/Premiere Pro/Ae,

100

Лични карактеристики: Комуникативен, Креативен, Критички размислувам, Соработувам во тим,

100

Мајчин јазик: Македонски

100

Други јазици: Англиски,

100

Возачка дозвола: Не

100

Образование и едукација

Формално образование


2017
ООУ Ѓорѓија Пулевски
основно

општа

СУГС Гиманазија Орце Николов
средно

Јазично-уметничко Б

Учество на обуки и тренинзи


2020
Младински Образовен Форум
Клуб Артивизам

Фотографија, Видео изработка, Активизам и што уште не... Добро познатите младински клубови на МОФ ми ја дадоа шансата да се продлабочам во мојата позиција во општеството, оваа година ја добив шансата и да ја предавам програмата што ја научив.

2020
Младински Образовен Форум
Клуб за Демократско учество

Исто како и првиот сертификат, овој сертификат го стекнав паралелно со истиот, со што ги научивме нашите основни права и слободи, како и за нашата партиципација, застапништво на нашите идеи и решенија, со што направивме акција во која ставивме нов паркинг за велосипеди и го средивме распоредот на автобусот 15а кој застанува пред нашето училиште.

2020
Младински Образовен Форум
Тренинг за млади предавачи

Со овој тренинг ние добивме основни знаења и допири како е да си предавач во клубот Артивизам, како и некои основни моменти како да се допре до пријавените членови, како се работи со луѓе, комуникација и содржина на предавањата

Стекнати сертификати


2020
Младински Образовен Форум
Клуб Артивизам
2020
Младински Образовен Форум
Клуб за Демократско учество
2020
Центар за странски јазици
Словенечки јазик на ниво B2

Работно искуство


28.11.2020 - во тек
Младински Образовен Форум
Предавач во клуб Артивизам

Во 2020тата година ја добив шансата да предавам во клубот Артивизам при МОФ, секоја сабота имаме онлајн средби во кои учиме интересни содржини, се од демократско учество до Активизам и уметност.

05.09.2018 - 24.06.2020
Upwork
Freelance визуелен уметник

Моето најдолго, воедно и прво работно искуство е на платформата Upwork, каде што ги понудив моите вештини во програмите Illustrator, Photoshop, Premiere Pro и After Effects од Adobe, како и моите спосоности за визуелни уметности, продукција, дизајн, фотографија итн.

03.03.2020 - во тек
ОрцеTalks
Медиа координатор / Графички дизајнер

Во тимот на ОрцеTalks се вклучив во раната 2020 година, кога бев повикан да правам постер и стикер за настанот насловен Колонизација на Марс: Сон или закана. Од тогаш до сега имаме направено три успешни настани, за чиј дизајн се погрижив јас.

Портфолио


Цртање
Поп - арт цртеж
Леон д Профешнл. /pop - art drawings/ Септември 2020 роуз.

Графички дизајн
Редизајн на лого на Rouz Visual Arts
Редизајниран Rouz Visual Arts /graphic design/ Ноември 2020 роуз.

Графички дизајн
Дизајн на стикер и постер
Работа за настан на ОрцеTalks /graphic design/ Март 2020 роуз.

Фотографија / Едит
Фотографија оргинална и едитната
Денска фотографија. /photography/ Ноември 2020 роуз.

Графички дизајн
Редизајн на лого на гимназија
Редизајн на логото на нашата гимназија. /graphic design/ Март 2020 роуз.

Препораки


Испрати лична порака до кандидатот

 
 

Внеси оцена и препорака