You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Avram Kjiprovski

комуникативен // исполнителен // квалитетен

Професионален опис


Здраво јас сум Аврам Ќипровски и градам интерактивни веб апликации.

Во главно работам со MongoDB, Express, Node и React. Моја долгорочна цел е да станам одличен фул-стек девелопер и да сум опкружен со тим од луѓе кои знаат што работат и сакаат да бидат корисни.

За мене, една од најинтересните работи во девелопмент е можноста за спроведување системско размислување, дефинирање и решавање проблеми, но најмногу од се можноста да изградам софтвер кој потенцијално би се користел од илјадници, ако не и милиони корисници.

Верувам дека преку софтверот кој го градам, моето чисто животно искуство има потенцијал значително да влијае врз животот на даден корисник. Јас тој корисник би го снабдил со решение за проблем кое би му го олеснило животот и би му го направил животното искуство за нијанса позадоволително.

Сакам да градам работи, особено како значат!

Моето слободно време го поминувам во читање и истражување на интересни теми, во моментов најинтересни теми ми се личен раст и развој, продуктивност и геополитика. Во поглед на моите карактеристики сум резервирана, фина личност која лесно фаќа детаљи за ситуацијата.

Вештини


Категорија : Програмирање,

100

Дигитални вештини: Развивање на веб-апликаци, Развивање на веб-страници, Одржување на веб-страници,

100

Лични карактеристики: Комуникативен, Креативен, Критички размислувам, Соработувам во тим, Аналитички размислувам, Oрганизациски вештини

100

Мајчин јазик: Македонски

100

Други јазици: Англиски,

100

Возачка дозвола: Да

100

Образование и едукација

Формално образование


2011
Методи Митевски-Брицо
средно

Стручна Гимназија

Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство
високо

Е-технологии

Учество на обуки и тренинзи


2021
SemosEducation
Programming in html5 css and javascript

Html, CSS, JavaScript: - Креирање и стилизирање основен веб сајт - DOM манипулација - Валидација на форми - Комуникација со одалечен сервер - Објектно ориентирано програмирање - HTML APIs - Офлајн поддршка - Спроведување респонзивен дизајн - Работа со SVG и Canvas API - Креирање анимиран кориснички интерфејс - Комуникација со сервер во реално време користејќи веб сокети - Транспајлери и webPack

2021
SemosEducation
Nodejs and Mongodb

Учевме за интернет протоколи, nodejs, express, swagger, bcrypt, jwt, ejs, async, mongodb-mongoose и многу други работи.

2021
Semos Education
ReactJS

Учевме es6, jsx, state, props, lifecycle, routing, axios, fetch и redux. Се учеше пристапот со hooks како и класно основани компоненти.

2021
Udemy - Colt Steele
ReactJS

JSX, React hooks, state management, useReducer, Context, redux lite, React Router, using APIs with axios

2021
НМСМ - МладиХАБ - CeedHub
Градење вештини за вработување на младите

Овој тренинг курс се состоеше од два главни делови: Онлајн обука за развивање на личен кариерен план Индивидуални сесии со назначен кариерен советник Ова искуство ми помогна да научам многу за себеси. Главната лекција која ја научив е како подобро да се претставувам себеси во социјални и професионални ситуации.

2020
Визија
Веб и Графички Дизајн

Во текот на оваа обука учевме html/css и Адобе Илустратор. Учевме за правила на дизајн, бои, позиционирање елементи и слично. Бидејќи се чуствував како да сум недоволно предизвикан од материјалот, за време на овој курс паралелно учев Adobe XD и Figma, стекнувајќи се со поголемо знаење од очекуваното.

2019
Мотива - Пивара Скопје
Вештини за успех

За време на оваа обука учевме како да препознаеме предиспозиции за успех, вредноста и важноста за прибирање фидбек од околината, како и како да се претставуваме себеси во професионален сетинг.

2016
Волонтерски центар - Скопје
Методи за создавање социјална промена

За време на обуката научивме што е Форум Театар, за кои цели се користи и како да ги постигнеме тие цели користејќи ја оваа алатка. Научивме за култури на жртва, агресор култури и техники за разрешување конфликти.

2015
Психеско
Емоционална Интелигенција

Во текот на оваа обука научив која е вредноста на своите емоции, како истите да се препознаат во себе и кај другите, како тие да се етикетираат и како можеме да ги искористиме за конструктивни цели, помагајќи си сами и на другите околу нас.

2011
МЦЕО
Европска летна школа

Во рамките на оваа летна обука научивме како европската унија функционира заедно со сите свои институции и компликации, еразмус плус, АКТА/ИПА, како и за европските вредности.

Стекнати сертификати


2021
Microsoft and partner Semos Education
Programming with HTML5 CSS and JavaScript
2021
Microsoft Exam
HTML5 CSS
2021
Semos Education
Nodejs and MongoDB
2021
Semos Education
ReactJS
2021
Udemy - Colt Steele
ReactJS
2021
MladiHub CeedHub
Градење вештини за вработување на младите

Работно искуство


05.09.2021 - 30.09.2021
Државен Завод за Статистика - Општина Аеродром
Попишувач

Моите обврски беа во определена област да соберам информации за секој член, секое домаќинство и секој стан во согласност со однапред дефиниран прашалник. Работата беше временски ограничена, јас ги завршив сите свои задачи пред време и побарав дополнителна област за работа. Како резултат на ова искуство ги подобрив своите комуникациски и организациски вештини.

01.07.2021 - 01.08.2021
Онлајн клиент
Внес на податоци

Моите обврски се состоеја од: Истражување медицински експерти Собирање клучни информации соодветно на барањата на клиентот Проверка за грешки (во нови или постоечки податоци) Внесување на податоците во систем За време на ова искуство се стекнав со дисциплина при работа во домашна атмосфера, што е значително потешко додека се сите дома за време на полициски час.

01.05.2020 - 07.05.2021
Study Together
Модератор

За оваа позиција немаше јасни обврски бидејќи ова е заедница која ја започнавме заедно со студенти од разни држави. Поради тоа ќе набројам обврски за кои сум бил проактивен: Веб Дизајн и Развој Развој на Discord ботови Подобрување на системот за модератори Проектно планирање Тимски brainstorming сесии како можеме да ја подобриме заедницата Интервјуирање потенцијални членови за проширување на тимот Обучување и советување нови членови Нудење помош при проблем/прашање кои би го имале членови на заедницата Запазување на редот во заедницата Запазување на културата која ја охрабруваме во заедницата

01.01.2020 - 05.02.2020
Upwork
WordPress Administrator

Користејќи WordPress, WooCommerce и други придружни алатки во склоп со моите способности за истражување имав за задача да најдам и да додадам преку 200 производи во постоечка онлајн продавница. Како резултат на ова искуство научив подобро да избирам клиенти и колеги, и на професионален начин да поставувам граници.

01.05.2016 - 01.01.2017
Dynamic Systems
Специјалист за безбедносни системи

Мои обврски: Одржување/поправка на поставени системи на секоја од локациите каде фирмата ги има инсталирано Инсталација на нови системи и/или компоненти Инсталација/поправка на струјни системи На ова работно место научив важни лекции за работна етика и логистика.

01.04.2014 - 01.02.2015
Нова Маркети
Специјалист за продажба

Обврски: Прием и нарачка на роба Работа на каса Отпис на роба пред истек на рок Пренос на роба Дополнување продажни рафтови Работа во месарницата на маркетот Како резултат на ова искуство научив која е важноста на добра организација и комуникациски способности на работното место.

01.09.2011 - 01.06.2012
МЦЕО
Волонтер

Се вклучив себеси во brainstorming сесии при планирање на идни проекти, помогнав при организација за пренос на алатки и учесници, помагајќи им на учесниците со се што им треба.

Портфолио


Мал проект
Spacex Мисии
Овој вебсајт ги покажува сите мисии на spaceX и ракетите(со детаљи) кои ги користат за секоја мисија. Податоците се земени користејќи apollo, graphql. Сајтот е изграден користејќи react, material ui и scss. Сајтот можете да го најдете тука: https://gracious-thompson-38e6ea.netlify.app/

Вебсајт
Личен вебсајт
Ова е мој личен вебсајт составен користејќи React, Nodejs, Expressjs, Mongodb како и други околни npm пакети. Сајтот е дизајниран во figma, и напишан целосно од нула. Можете да го видите на следниот линк: https://avramkjiprovski.com/ Слободно исконтактирајте ме доколку имате било какви прашања.

Препораки


Испрати лична порака до кандидатот

 
 

Внеси оцена и препорака