You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Jovica Jankovikj Јовица Јанковиќ

Студент, вујко и активист. Обожавам да зборувам на теми во врска со општествените и хуманистички науки, а и да дејствувам во нив :)

Професионален опис


Студент, колумнист и младински политички аналитичар кој има страст за да го подобри општеството на кој било начин, водејќи се од прогресивни верувања и ставови.
Омилени области во кои дејствувам, а и ми се страст се следните: За вистинска демократија, владеење на право, , млади, неформално образование, човекови права, добро управување и останато.

Вештини


Категорија : Друго,

100

Дигитални вештини: Организација на настани, Истражувања, Академско пишување,

100

Лични карактеристики: Комуникативен, Критички размислувам, Соработувам во тим, Аналитички размислувам,

100

Мајчин јазик: Македонски

100

Други јазици:

100

Возачка дозвола: Да

100

Образование и едукација

Формално образование


2019
СУГС Георги Димитров
средно

Гимназија

Учество на обуки и тренинзи


Стекнати сертификати


Работно искуство


10.05.2018 - во тек
Радио Слободна Европа
Колумнист

Портфолио


Препораки


Испрати лична порака до кандидатот

 
 

Внеси оцена и препорака