You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Кристина Стаменова

Амбициозна, одговорна и креативна личност.

Професионален опис


Преведувач од италијански на македонски јазик и обратно како и креатор на содржини (англиски и македонски јазик).

Вештини


Категорија : Друго,

100

Дигитални вештини: Преведување, Лекторирање, Академско пишување, Техничка поддршка,

100

Лични карактеристики: Комуникативен, Креативен, Критички размислувам, Соработувам во тим, Аналитички размислувам,

100

Мајчин јазик: Македонски

100

Други јазици: Англиски, Италијански, Шпански, Турски,

100

Возачка дозвола: Не

100

Образование и едукација

Формално образование


2015
Универзитет Св. Кирил и Методиј Скопје
високо

Италијански јазик и книжевност

Учество на обуки и тренинзи


Стекнати сертификати


2020
Confucius Institute Headquarters
Сертификат за кинески јазик HSK 5
2022
ESC in Turkey
Youthpass certificate A pandemic of Solidarity
2019
Youth exchange in Latvia
Youthpass certificate Religious Tolerance in Common Society
2019
Youth exchange in Portugal
Youthpass certificate Trekking Europe - Rural discovering

Работно искуство


11.10.2021 - 01.02.2022
kafepauza.mk
Веб-уредник

01.06.2019 - 01.09.2019
Мегантик - Струмица
Креатор на содржини на англиски јазик

10.05.2018 - 10.08.2018
Арс Ламина Скопје
Превод на роман

Превод на романот Лето кон крајот на векот од италијански на македонски јазик.

05.04.2016 - 05.07.2016
Арс Ламина Скопје
Превод на роман

Превод на романот Случајно од италијански на македонски јазик.

Портфолио


Блог
My museum diary

Препораки


Испрати лична порака до кандидатот

 
 

Внеси оцена и препорака