You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Marija Dimkovska

Креативна, љубезна и комуникативна.

Професионален опис


Моите интереси во професионален поглед се поврзани со односите со јавноста и дигиталниот маркетинг. Добра реклама, соработка и доверба со потенцијалните клиенти е секогаш добредојдена за имиџ на било која фирма.

Вештини


Категорија : Друго,

100

Дигитални вештини: Правење на ПР реклами, Водење и ажурирање евиденции, Организација на настани, Истражувања, Грижа за корисници,

100

Лични карактеристики: Комуникативен, Креативен, Критички размислувам, Соработувам во тим, Аналитички размислувам,

100

Мајчин јазик: Македонски

100

Други јазици: Англиски,

100

Возачка дозвола: Не

100

Образование и едукација

Формално образование


2021
Правен факултет Јустинијан Први - Скопје
високо

Односи со јавност

Правен факултет Јустинијан Први - Скопје
магистратура

Корпоративно комуницирање

Учество на обуки и тренинзи


2020
Едукативен центар - ПИВАРА СКОПЈЕ
Вештини за успех

Преку оваа обука успеав да се запознаам со многу интелигентни луѓе, да научам поубаво да комуницирам на различни теми , да работам во тим, да пишувам правилно мотивационо писмо, CV, да ја разбудам креативноста во мене, да ја контролирам тремата, да соработувам со искусни луѓе во сверата на маркетинг, односи со јавност, бизнис итн.

2021
Македонски институти за медиумите
Медиуми за граѓаните - граѓаните за медиумите

Научив да истражувам и анализирам само точни информации кои се пласираат на интернет, успеав заедно со уште две колешки да освојам прво место пласирајќи проект на тема - не се тролај , која изнуди решенија за формирање на troll-free средини на социјалните медиуми преку утврдување на кодекс на однесување.

2020
Македонско-американско алумни асоцијација
Медиумска писменост и лажни вести во падемија

Успеав да правам разлика помеѓу вистинска и лажна вест која беше насекаде околу нас и се уште е за време на пандемија. Научив критички да размислувам и се стекнав со поголемо знаење во сферата на медиумите.

2021
Колеџ Европа
ЕУ-кариера со кариерни амбасадори

Стекнати сертификати


2020
Едукативен центар - ПИВАРА СКОПЈЕ
Вештини за успех
2020
Македонски институт за медиуми
Медиуми за граѓаните - граѓаните за медиумите

Работно искуство


Портфолио


Препораки


Испрати лична порака до кандидатот

 
 

Внеси оцена и препорака