You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Milena Bogdanovic

Се сметам за креативна и амбициозна личност која има желба општеството да го направи подобро.

Професионален опис


Јас сум активен волонтер 2 години во CID - Куманово. Имам учествувано на проекти поврзани со феминизам, човекови права, лидерство, градење на тим, говор на омраза итн. Завршено основно училиште со одличен успех.

Вештини


Категорија : Друго,

100

Дигитални вештини: Преведување, Организација на настани, Истражувања,

100

Лични карактеристики: Комуникативен, Креативен, Критички размислувам, Соработувам во тим, Аналитички размислувам,

100

Мајчин јазик: Српски

100

Други јазици: Англиски, Македонски, Француски,

100

Возачка дозвола: Не

100

Образование и едукација

Формално образование


2020
ООШ Светозар Марковиќ
основно

Старо Нагоричане

2021
Гимназија ,,Гоце Делчев,,
средно

Куманово

Учество на обуки и тренинзи


2019
Center for intercultural dialogue
Youth Activism in Multiethnic Communities

2018
ГЛАМ Македонија
Вики Камп

Стекнав знаења за познатата онлајн енциклопедиа - Wikipedia. Преведував од српски јазик на македонски јазик, исто и од англиски јазик на македонски јазик.

2019
Center for intercultural dialogue
Креативно поттикнување на младите

2019
ГЛАМ Македонија
Вики Камп

Преведување, уредување и објавување на статии.

2021
Center for intercultural dialogue
Summer School Against Hate Speech

Стекнав знаења за говор на омраза, што е тоа, што да направам кога ке забележам говор на омраза и како јас како индувидуа да се справам со неа.

2021
Center for intercultural dialogue
Building leadership and intercultural competences

Усовршување на вештини за лидерство.

2019
Council of Europe
Enter - Youth Week

Стекнати знаења за човекови права, еднаквост, права за ромите, онлајн говор на омраза, демокрација...

Стекнати сертификати


Работно искуство


Портфолио


Препораки


Испрати лична порака до кандидатот

 
 

Внеси оцена и препорака