You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Zorica Nikolova

Млада енергична личност која е спремна за било каков предизвик.

Професионален опис


Дипломиран инженер на Технолошко-металуршкиот факултет, неорганско инженерство и заштита на животна средина. Искуство во лабораторија во скопската Пивара во делот контрола на квалитет, овозможување на развој на внимание на детали и блиско следење на процеси на производство.
Моментален главен професионален интерес ми е информатичката технологија. Во тек сум на слушање на курс за автоматски тестер спроведен од СЕМОС едукација овозможен од Заводот за вработување. Соодветен почеток за влез во информатичката технологија.
Во овој професионален дел имам искуство во мануелно тестирање за развој на вештачка интелигениција, кој исто ми овозможи развој на трпение, запазување на детали, прецизност.

Вештини


Категорија : Програмирање, Друго,

100

Дигитални вештини: Развивање на веб-апликаци, Развивање на веб-страници, Одржување на веб-страници, Преведување, Водење и ажурирање евиденции, Истражувања, Грижа за корисници, Техничка поддршка,

100

Лични карактеристики: Комуникативен, Креативен, Критички размислувам, Соработувам во тим, Аналитички размислувам,

100

Мајчин јазик: Македонски

100

Други јазици:

100

Возачка дозвола: Да

100

Образование и едукација

Формално образование


2019
Технолошко-металуршки факултет
високо

инженерство

Учество на обуки и тренинзи


2020
СЕМОС едукација
Софтверско тестирање

ISTQB Foundation Level - изучување на алатки и вештини за тестери. Agile methodology - развој на процеси SCRUM framework - развој на процеси

Стекнати сертификати


Работно искуство


02.11.2020 - 18.04.2021
АДБАРКАДЕРО
Мануелен тестер

Пронаоѓање на грешки во системот, со цел спречување на понатамошно појавување на истите.

10.10.2019 - 01.08.2020
кафе САМО
Менаџер/Келнер/Шанкер

Портфолио


Препораки


Испрати лична порака до кандидатот

 
 

Внеси оцена и препорака