You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Професионален опис


Вештини


Категорија :

100

Дигитални вештини:

100

Лични карактеристики:

100

Мајчин јазик: Label

100

Други јазици:

100

Возачка дозвола: Не

100

Образование и едукација

Формално образование


2013
Св.Кирил и Методиј,Филозофски факултет,Скопје
магистратура

м-р Европски студии за интеграција

2009
Св.Кирил и Методиј,Филозофски факултет,Скопје
високо

социологија

Учество на обуки и тренинзи


2018
Европска комисија, ИРТЕА,Атина
Тренинг

Еразмус, тренинг за Пат на толеранција, повеќедневни обуки за човекови права и права на мигранти, симулација, како и посета на мигрантски кампови, тим лидер на македонскиот тим

Стекнати сертификати


Работно искуство


07.05.2010 - 27.12.2019
Европско движење-ЕММК
Проектен координатор, Модератор, Ментор за ЕУ

Десетгодишен ангажман на проекти за ЕУ како модератор, проектен координатор на предавања за ЕУ во средни училишта, конференции, панел дискусии, дебати итн.

01.02.2018 - 26.02.2018
Институт за стратегија и развој,ИСД
Аналитичар

Аналитичар и проектен соработник, изработени 30 анализи, ТИРЗ,ЕУ, Младите во З.Балкан итн. Организатор на студентска дебата со над 150 студенти со Министерката на ЕУ на Франција Н.Е Натали Лоазо

24.02.2019 - 30.11.2020
ЦПМ, Естонија, МИОА, Делегација на ЕУ
Експерт

Експерт за дежавна реорганизација, спроведени хоризонтални анализи и интервјуа со 15 министерства,инспекторати и агенции, проектот е од ИПА2, и служи да се реформира државнтата администација.

04.11.2019 - 31.01.2020
А1 он, Макфакс
Новинар, деск

Деск, внесување и објава на сите текстови во Воед прес и публикување на вести од Македонија и Свет, новинарско интервју со амбасадорот на Француската Република.

Портфолио


Настан,МНР
Препорака

Препораки


Испрати лична порака до кандидатот

 
 

Внеси оцена и препорака